”One of the last great samurai who unyieldingly fights for ideals
and convictions. In our ’heavy industry’ there aren’t many like him.”

Ingmar Bergman

-

Innan vintern kommer – nu på SVT

För några dagar sedan visades min långfilm ”innan vintern kommer i SVT. Sent, klockan elva på kvällen. Själv hade jag redan somnat. Trots den sena visningstiden var det många som såg filmen.De senaste dagarna har jag fått flera mycket uppskattande kommentarer, ja, ordet ”mästerlig” återkommer. Det gläder mig förstås enormt. Jag minns plötsligt hur sångaren, trubaduren Bernt Staaf en gång sa till mig: ”Dina filmer är före sin tid”. Det omdömet har jag nu fått höra igen, vilket på ett sätt bekräftas av att min 40 år gamla film ”Naturens Hämnd” fått en liten revival. ”Innan vintern kommer” ligger nu på SVT Play.