”One of the last great samurai who unyieldingly fights for ideals
and convictions. In our ’heavy industry’ there aren’t many like him.”

Ingmar Bergman

-

Röster om boken

På bokmässan i Göteborg presenterade bokförlaget Ordfront min bok ”En engagerad dåres näst sista suck” på ett seminarium. Boken finns nu i bokhandeln och recensionerna har börjat trilla in. Hittills fem recensioner som alla varit positiva. Nu väntar jag på vad de stora drakarna kommer att säga… Så här har det låtit hittills.

”Jarl har kört sin kamera rakt in i  Välfärdssveriges inflammerade sår…Hans oreserverade solidaritet med de utsatta är ständigt närvarande…Lika stark som hans vrede är när han ser ut över världens elände är hans kärlek till filmen, montaget, bilders förmåga att framkalla känslor. Hans eld är kanske den största i landet. Jag är tacksam över att Jarls brasa fortsatt att brinna medan så många glödar slocknat omkring honom.”

        Kalle Lind, Sydsvenskan

”Stefan Jarl är en institution i svensk film. Ja, det är faktiskt svårt att förställa sig ett Film-Sverige utan Stefan Jarl…Som egensinnig dokumentärfilmare har Stefan Jarl ett högt anseende, även internationellt… läsvärt och intressant…full av personliga tankar om liv och konst.

        Jönköpingsposten

”Full av spännande historier och anekdoter…Som vanligt egensinnig rör han sig mellan högt och lågt men snor ihop det effektivt och ofta yrselframkallande starkt.”

        Arbetaren

”Lättläst samling texter och reflektioner…Underhållande men också upplyftande läsning…I texten är Jarl ärlig och utlämnande, inga onödiga skimmer  vilar över hans berättelser. Vissa är häpnadsväckande i sig, andra dråpligt mänskliga.”

          Proletären

”Spänstigt är det när Stefan Jarl skriver om filmskapandet…Han brottas med skapandet och brottningen utgör kreativiteten…Kommer man till filmpolitiken är hans eld den största i Sverige.”

          Västerbotten-Kuriren