”One of the last great samurai who unyieldingly fights for ideals
and convictions. In our ’heavy industry’ there aren’t many like him.”

Ingmar Bergman

-

Brevfilmen i SVT

”Tack! Nästan ofattbart starkt KONSTVERK! För Livet!”
Leif Stålhammer

”Jag har just sett Brevfilmen och vill tacka dig för detta underbara dokument. Satt med bultande hjärta genom tårar och leenden.”
Pia Lafrenz

Brevfilmen visades i SVT i torsdags 10 mars i kanal 2 på bästa sändningstid.

Konkurrensen om tittarna var stenhård: i 1an visades Antikrundan (som brukar ha 1,5 miljoner tittare), i 3an visades Efterlyst, i 4an Solsidan, i 5an Wahlgrens värld, i 6an UEFAs Europa League. Värre kan det knappast bli. Men jag fick många fantastiskt fina reaktioner på telefon, i sms och mail från en tacksam publik, som valt att se min film och tyckt mycket om den.

Filmen ligger också på SVT play.

Tittarreaktionen fick också till följd att min film ”Innan vintern kommer” på önskemål av just tittarna lagts upp på Play. Med argumentet att filmen som jag gjorde för nästan 5 år sedan fått förnyad aktualitet genom Rysslands fasansfulla överfallskrig på Ukraina.

På SVT ligger också sedan en tid min film ”Underkastelsen” som handlar om de hundratals kemikalier vi dagligen använder oss av. Där ligger också sedan en tid en intervjufilm som Lars Säfström gjort med mig om mitt filmande.

”Underkastelsen” kommer också att visas på ett seminarium 14:e maj i Stockholm på ABF med rubriken: ”Filmen som vapen”. Filmen som hade premiär 2010 kallades då av FN:s miljösektion för ”En av århundradets viktigaste filmer”. För varje år som gått har den fått en allt större aktualitet.