”One of the last great samurai who unyieldingly fights for ideals
and convictions. In our ’heavy industry’ there aren’t many like him.”

Ingmar Bergman

-

Premiär inför fullsatt salong

”En smärtsam och vacker film om vad som hänt med den svenska folksjälen. En av decenniets och Stefan Jarls viktigaste filmer. Se till att den visas på varenda biograf i Sverige.”

Göran du Rees, filmprofessor

Efter månader av hårt slit hade min film ”Själen för fan” äntligen premiär på biografen i Lidköpings Folkets hus. Mina filmer har alltid haft premiär i Stockholm och detta var första gången med premiär utanför storstan. Den stora salongen var fullsatt, publiken var entusiastisk och applåderade varmt filmen. ”Alla borde se den!” manade Gunnel Karlsson i publiken och många instämde. ”En drabbande film” skrev tidningen NLT i sin recension.

”Själen för fan” har hittills dragit större publik än sommarens amerikanska storfilm ”Bad Boys” med Will Smith i huvudrollen. Detta trots att ”Bad Boys” visats fler gånger.

”Själen för fan” visas fortsatt på Lidköpings Folkets Hus biograf.

Längre fram i sommar väntar visningar på andra orter, bl.a är filmen inbjuden till Båstad filmfestival första veckan i augusti och till ”Kulturnatten” i Lund i september då både Andreas Cervenka, som medverkar i filmen, och jag har en diskussion med publiken. Det ser jag fram emot.