”One of the last great samurai who unyieldingly fights for ideals
and convictions. In our ’heavy industry’ there aren’t many like him.”

Ingmar Bergman

Pa-Gastgivarns-Vis-Foto-Stefan-Jarl-1

På Gästgivarns vis

Gästgivargår´n hette en film jag gjorde om sveriges äldsta gästgiveri i den by jag bodde. Arbetet ledde fram till en bok skriven tillsammans med gästgivaren Stefan Johansson.
Den utsågs till ”Aftonbladets favoritbok”

Den lokalt producerade maten, de ekologiska varorna och de rättvist producerade produkterna efterfrågas i allt högre grad. Vi engagerar oss allt mer i vad vi äter.

Läs mer:

En ny bok av filmaren Stefan Jarl... /Adlibris

En ny bok av filmaren Stefan Jarl och krögaren Stefan Johansson – På Gästgivarns vis – tar upp den förvandling som pågår och innehåller 200 bilder, mängder med recept, tankar om mat och skildringar av natur och miljö från landskapet kring Kinnekulle.

På Gästgivarns vis beskriver det ökande intresset för det lokala köket och innehåller recept från den tradition av matlagare, som gästgivare Stefan Johansson – nu i fjärde generationen – förvaltar.

Är det vettigt att den odlade norska laxen skickas till Thailand för att styckas, flygs tillbaka till Norge och därifrån distribueras till olika länder? Idag måste vi äta ett kilo tomater för att få i oss den näring som en tomat innehöll på 1960-talet! 40 procent av de bekämpningsmedel som används inom jordbruket hamnar på vår potatis!

På Gästgivarns vis är något mycket mer än en traditionell kokbok: den är en brandfackla och ett försvarstal för allt det fina som finns kvar runt omkring oss och som kan upptäckas och utvecklas.

På samma sätt som Monica Ahlbergs bok Rosendals trädgårdscafé blev ett trendbrott vad gäller böcker om mat och fick hundratals efterföljare, står nu Stefan Jarls och Stefan Johanssons bok för ett nytt trendbrott!

Boken är på 256 sidor. Stefan Jarls uppmärksammade film på dvd, Gästgivargår’n, biläggs också. Filmen sågs av över två miljoner tittare när den sändes i tv.

/Adlibris

Titel: På Gästgivarns vis
Förlag: Hjalmarson & Högberg
Publicerad: 2010

Utmärkelser: Utnämnd till Aftonbladets favorit-kokbok 2010

Köp boken på:
Forshems Gästgivaregård
Telefon: 0501-42055