”One of the last great samurai who unyieldingly fights for ideals
and convictions. In our ’heavy industry’ there aren’t many like him.”

Ingmar Bergman

-

Min bok

Ordfront släpper snart min bok med titeln ”En engagerad dåres näst sista suck”. Den 8 september har förlaget tillsammans med Zita bjudit in till ett arrangemang klockan 17 00 som man kan boka plats till, pandemin bestämmer fortfarande hur många som får plats. Alla är förstås välkomna.

Jag har fått frågan om detta är mina memoarer men det är det definitivt inte. Det är berättelser,  reflektioner och en och annan anekdot under 60 år i den s.k. filmbranschen.

Såhär skriver förlaget i sin presentation.

Ordfront förlag och Folkets Bio inbjuder till boksläpp och filmvisning.

Stefan Jarl presenterar sin nya bok En engagerad dåres (näst)sista suck. Vi passar på att samtidigt visa senaste filmen, Brevfilmen, som hade premiär i mars i år i samband med Stefan Jarls 80-årsdag.

När: Onsdag 8 september
Var: På biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37

17.00 bjuder vi på ett glas

17.30 presenteras boken i ett samtal med Stefan Jarl och Pelle Andersson, förläggare och VD, Ordfront förlag

18.00 Boksignering

18.30 Visning av Brevfilmen med introduktion av Stefan Jarl

OBS! Mycket begränsade platser. OSA helst med vändande  e-post, senast den 6 september, till osa@folketsbio.se.

Han har kallats den svenska dokumentärfilmens mästare, flerfaldigt internationellt prisbelönad och känd för sitt sociala engagemang. Stefan Jarl visar i sina memoarer hur utomordentligt väl han behärskar historie-berättandet också i textform. Vi får följa med en tonårig Stefan Jarl som cyklar till Arne Sucksdorffs hus, knackar på och artigt frågar om han kan få vara med när farbror gör sin nya film ett möte som kom att bli livsavgörande. Vi får inblick i den nära vänskap som Stefan Jarl hade med Kenta och Stoffe, vars liv han skildrade i Modstrilogin. Och vi får läsa om en nattlig bilfärd i Skövde med Quincy Jones, vilket ledde till att Jones spelade in sin första filmmusik.

En engagerad dåres (näst) sista suck är en samling berättelser ur ett långt liv, skildrade med värme och visdom. Stora konstnärer som Chris Marker, Bo Widerberg och Astrid Lindgren dyker upp, ofta under dråpliga omständigheter. Jarl skriver också om privatiseringar, välfärdssystemens kraftiga försämring och kampen för yttrandefriheten. Samhällskritiken blandas med nära betraktelser av fåglar och natur. Och förstås med många insikter om filmskapande.”